30 успели български ученици са новите "Отличници на България". Те бяха наградени на специална церемония в навечерието на Деня на народните будители, като инициативата е на вестник "24 часа".

Повечето от отличниците се занимават с математика, физика, информатика. Те са печелили медали на международни олимпиади, разработвали са свои бизнес идеи и научни проекти. Сред наградените бяха Пламен Дачев, които проектира сгради за колония на Марс и учениците от Софийската математическа гимназия, които изградиха платформа за намиране на стаж и за които ви разказахме в новините.

Наградени бяха и момчетата от бургаската Гимназия по механика, създали уникален електромобил, наречен "Баткомобил", който "По света и у нас" също ви показа.

Велин Георгиев, пилот на отбора: Доста сме ентусиазирани и нахъсани от всички награди, които получаваме като тази и това ни тласка да продължаваме напред и да постигаме все по-добри резултати и представяме себе си и страната си.
Красимир Кънчев, учител в ПГМТ- Бургас: След посещение на състезание за електромобили, аз просто прехвърлих идеята на момчетата, обсъдихме го, повярвахме си и създадохме собствен проект.
Атанас Христов, механик на отбора: Бъдещите ни планове е да се развиваме и от мъничък електромобил да го превърнем в реален автомобил, за да покрива ежедневните нужди на нас хората.