550 медици бяха отличени от пациентите им в рамките на инициативата на в. "24 часа" - "Лекарите, на които вярваме". Те получиха наградите си на церемония в София.

Освен отличния на церемонията, медиците получиха обещаниe от здравния министър, че скоро ще бъдат приети промени в наредбата за специализациите.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Държавата ще субсидира базите за обучение на определени специалности, които са дефицит за нашата страна.

Така от министерството се надяват да решат проблема с изтичането на млади лекари в чужбина.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Имате което уверение и уверението на моите колеги, че ние искаме и правим всичко възможно за подобряване на труд в здравеопазването, за подобряване на здравеопазването в България.

Здравният министър планира да поднови и обществения дебат за промяна на здравноосигурителния модел.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Промяната в модела е наложителна и аз ще се боря до край, за да го направя по-ефективен.

Въпреки проблемите на системата "Лекарите, на които вярваме" не губят доверието на пациентите си. Онкогирургът Евтимия Средкова получава приза за пети път.

Д-р Евтимия Средкова, онкохирург: Това за мен е изключително признание и отговорност.

Кардиохирургът Владимир Данов се нареди за трети път сред "Лекарите, на които вярваме"

Проф. Владимир Данов, кардиохирург: Това признание е много високо, тъй като си оценен от тези хора, на които всеки ден даряваш живот.

За първи път сто медици, които още специализират, получиха приз "Лекарите, на които вярваме".