НОВИНИ

Наградиха момчетата, които предотвратиха грабеж в Бургас

Две 16-годишни момчета от Бургас помогнаха на млада жена, станала жертва на грабеж на връх 8 март. Случката се разиграла на метри от 5-то РПУ в града, а днес смелите младежи бяха наградени с грамота от директора на полицията. Нападателят все още се издирва.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:22, 09.03.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Никита, който е руснак и живее от 6 години с родителите си в Бургас заедно с приятеля си Юри са ученици в 9 клас и тренират бойни изкуства в свободното си време. Те разказаха, че снощи отивали към дома на Юри, когато видели жена да излизала от близката фитнес зала и непознат мъж я блъснал.

Юри Атанасов: "Говореше по телефона и чантата ѝ беше тука. И той я потупа или нещо направи по рамото и тя докато се обръщаше не му видя лицето, защото той нарочно се обърна, взе ѝ чантата и избяга".
Никита Соловьов: "Просто се разхождахме и чухме някаква жена започна да вика и гледам някакъв мъж бяга в тази посока, направо към морския парк".

Двете момчета хукнали след крадеца, но за момент го изгубили от поглед. Случаен минувач им показал, че мъжът се е скрил под един автомобил. Те успели да издърпат чантата, но крадецът се изплъзнал.

Никита Соловьов: "Беше мургав, изглеждаше ми честно казано на наркоман. Беше висок 1,75 примерно, ама беше много кльощав".

Смелите младежи върнали чантата на жената и разказали на полицаите за случилото се. Днес директорът на полицията в Бургас ги награди за доблестната постъпка.

Калоян Калоянов - директор на ОДМВР-Бургас: "Искам да ви връча по един поздравителен адрес, с който искам да ви благодаря аз и от мое име и всички полицаи за смелата и достойна постъпка".

Младата жена, която за малко да остане без пари и лични вещи на 8 март, е от Пловдив. Тя отивала да празнува, когато била издебната от крадеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Биоземеделието остава без евросредства, засега
​Биоземеделието остава без евросредства, засега
Откриха взривни материали в Александровска болница
Откриха взривни материали в Александровска болница