Тази вечер в Централния военен клуб бяха наградени победителите от единайстото издание на бизнес форума за младежки стартъпи "Изгряващи звезди". С днешното събитие се отбелязват и 100 години от началото на програмата по предприемачество "Учебна компания" на "Джуниър Ачийвмент" .

Тази години 35 ученически стартъп проекта се бориха за приза "Най-добра учебна компания на България", като победители станаха учениците от общинския детски комплекс - Пловдив. А най-добрия студентски стартъп спечелиха студентите от Софийския университет "Климент Охридски". Те получиха 5000 долара и право да участват на международния финал през лятото. Специален гост на събитието беше еврокомисарят Мария Габриел.

Мария Габриел - еврокомисар по цифрова икономика и общество: Подкрепям всеки млад човек, който е решил да реализира себе си в България. И новите технолигии дават може би за първи път нещо повече от традиционните професии. Новите технологии , ако имаш компютър,ако имаш свързаност, можеш да сбъдваш мечтите си независимо къде си и ние всики трябва да се разваме, че това може да се случи и в България.