Южнокорейските и севернокорейските войници, които спасиха севернокорейски войник, който се опита да избяга в Юга, бяха наградени с медали, съобщи Ройтерс. Агенцията съобщава, че севернокорейските войници, простреляли своя колега по време на опита му за бягство, са били сменени.

© БТА

Севернокорейският войник беше прострелян в опит да дефектира в Южна Корея в общата зона за сигурност на демаркационната линия между Северна и Южна Корея, напомня Ройтерс.

Драматично бягство на севернокореец е заснето от охранителните камери

Драматично бягство на севернокореец е заснето от охранителните камери

Драматично бягство на севернокореец през тежкоохраняваната граница с Южна Корея беше заснето от охранителни камери. Инцидентът е станал на 13 ноември,...

Войникът е настанен в болница и е в стабилно състояние, макар че негови колеги го простреляха няколко пъти в тялото и ръката. Тримата южнокорейски и тримата американски войници, които спасиха ранения войник, бяха наградени с медал за смелостта си от командира на американските сили в Южна Корея Винсънт Брукс.

Междувременно, на мястото на инцидента севернокойски работници посяха дървета, съобщи Ройтерс, като се позова на американски дипломати на място.

Всяка година близо 1 000 войници от Северна Корея правят опит за бягство на юг, припомня Ройтерс.