НОВИНИ

Ръководителят на РТВЦ-Благоевград Валери Яков с отличието „Личност на годината"

Ръководителят на Регионален телевизионен център - Благоевград - Валери Яков получи престижното отличие на община Благоевград “Личност на годината" в категория „Медии“. Призът се присъжда за развитието и утвърждаването на телевизионния център като обществена медия, както и за десетките документални филми, на които Валери Яков е сценарист и режисьор, а телевизионните продукции са част от златния фонд на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 05.10.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Валери Яков е автор на повече от 30 документални филма и на най-дългата телевизионна документална поредица „Българите в Албания”. Първият документален разказ за съдбата на нашите сънародници беше заснет преди 25 години, а скоро по БНТ предстои излъчването на шестия филм от поредицата.

Валери Яков, ръководител на Регионален телевизионен център – Благоевград:
"Това е оценка не само на моя дългогодишен труд, това е оценка и на труда на Регионален телевизионен център - Благоевград, на хората в него. Тази номинация е един събирателен образ на доверието, което има в нашата работа от хората в Югозапада, така че съм развълнуван и щастлив. Не само че като обществена медия ние трябва да се стремим да имаме, да печелим и защитаваме това доверие сред хората, но когато е оценено и от институциите, тогава вече добива много голяма тежест."

Престижното отличие Валери Яков получи на тържествена сесия на Общинския съветпосветена на 105 години от Освобождението на Горна Джумая - днешен Благоевград, и Пиринска Македония.

На празничното заседание певицата Мая Нешкова, официално бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Благоевград“. Макар че е родена в София, певицата свързва завинаги името си с областния град, след като преди близо 40 години започва работа в оркестър “Благоевград”.

Мая Нешкова:
"Направо съм взрив от спомени от няколко дни насам, като си направих ретроспекция на кариерата, излиза, че в Благоевград най-малко концерти съм правила така, че съм длъжничка в това отношение. Това, че ме смятат за благоевградчанка, за мене е чест, абсолютно, това, че с такова единодушие е гласувана номинацията ми, също е голяма чест за мене."

Със званието „Почетен гражданин” бяха удостоени и инженер Захари Донев и архитект Александър Баров (посмъртно), които са проектирали едни от най-модерните сгради в областния град.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионери от Варна на дълги опашки за автобусни карти
Пенсионери от Варна на дълги опашки за автобусни карти
Световната среща на българските медии се проведе в Молдова
Световната среща на българските медии се проведе в Молдова