25-годишният Петър Бонев, който спаси от смърт 20-годишно момиче в нощния влак Пловдив - Варна, беше награден днес за смелата си постъпка и се оказа вдъхновител за децата.

След като спаси човешки живот във влака, само преди три дни Петър Бонев среща ново предизвикателство. Младият мъж успява да изгаси пожар в апартамент в Пазарджик. Видял пламъците, влязъл през терасата в апартамента на първия етаж. Семейството в съседната стая дори не подозирало какво се случва..

Петър Бонев: Вътре пушек, беше се запалила някаква микровълнова, един котлон отстрани имаше и нещо като газова бутилка, аз скочих в апартамента и изгасих пожара.

Тръгнал си и казва, че дори не знае на кого е помогнал. Със спасеното във влака момиче се е виждал два пъти. Пожелава му да сбъдне мечтите си. Кметът на община Лесичово, където се намира родното му село Церово, инж. Серьожа Лазаров днес го награди за благородната и смела постъпка във влака.

Инж. Серьожа Лазаров, кмет на община Лесичово: Няма да говорим за геройство, ще говорим за това, че си постъпил много смело, дори безразсъдно бих казал, с цената на едно - да спасиш човешки живот.

Децата от Боримечково пък мечтаят да са като него.

Тенка Мирчева, детска учителка в Боримечково: Моите деца вече освен да искат да станат полицаи, командири на космически кораби, батмани и спайдърмени, вече искат да са като чичо Пепи от Церово.

Самият Петър мечтае да си намери работа. Иска и добро бъдеще за семейството си.