НОВИНИ

Наградите на ученическия конкурс за есе и разказ на фондация "Братя Мормареви"

Връчиха наградите на ученическия конкурс за есе и разказ на фондация "Братя Мормареви". Голямата награда в десетия конкурс "Бодлите на таралежите" за есеистика грабна едва 12-годишният Богомил Анастасов.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
19:30, 02.10.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

1000 участници и 60 наградени за 10 години от конкурса "Бодлите на таралежите". Тази година журито , в което членуват Бойко Василев, Захари Карабашлиев, Иво Сиромахов, Бойко Ламбовски и Георги Цветков направи своя избор. А темата, която е преобладавала в творбите е дали младите да останат или да напуснат България.

Бойко Василев - член на журито: Поставяйки тази тема не им липсва смелост, двойна смелост първо да се противопоставиш на клишето, че в България всичко е лошо, трябва да се напусне, трябва да се търси друго място и второ, да се противопоставиш на другото клише че трябва да се остане на всяка цена защото така трябва и младите хора се опитват да търсят някакъв баланс.
Бойко Ламбовски - член на журито: Винаги сме се стремили като жури да ценим остроумието, да ценим находчивостта.

Първата награда за есе грабна 12-годишният Богомил Анастасов от Провадия с есето си "Различен живот", в което разказва историята за своя болен брат. В категорията за разказ пък първата награда отиде при 19-годишната Анастасия Стоева от Велико Търново и произведението ѝ "Николай".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТОП 5 на най-красивите панорамни гледки на Русе
ТОП 5 на най-красивите панорамни гледки на Русе
До края на март Великобритания ще задейства процедурата за излизане от ЕС
До края на март Великобритания ще задейства процедурата за излизане от ЕС