На втория ден от продажбата на билети за театралните представления в София през април вече почти са изчерпани свободните места за някои постановки. Вече няма опашки, но билетите се разпродават много бързо. Опашките пред касите на Сатиричния театър,...

На втория ден от продажбата на билети за театралните представления в София през април вече почти са изчерпани свободните места за някои постановки. Вече няма опашки, но билетите се разпродават много бързо.

Опашките пред касите на Сатиричния театър, Народния и Театъра на армията около десета дата на месеца са нещо обичайно. Днес чакащи не видяхме дори по обед, защото все повече билети се запазват или плащат по интернет.

"Знам, че има хора, които идват да купуват за цели офиси билети, специално командировани пред нашата каса, за да могат да осигурят места за своите колеги. Те знаят, че ако на 10-то число дойдат, имат шанс да си купят добри билети и въобще да си купят билети за театъра", обясни Ина Шкарова – драматург в Сатиричния театър.

Най-бързо свършват билетите за постановки, които са на сцена от години.

"Общо взето има кръг от 5-6 представления в театъра, които са изключително много търсени и за които бързо свършват билетите", сподели директорът на театър "Българска армия" Мирослав Пашов.

Интересът към представления като „Хъшове“, „Секс, наркотици и рокендрол“ и „Вечеря за тъпаци“ не стихва, а има и зрители, които ги гледат по няколко пъти годишно. Най-хубавото е, че залите обикновено са пълни с много млади хора - студенти и ученици. Това, че няма опашки по касите, не значи, че залите не са пълни на почти всички представления, уверяват ни касиерите.

Автор: Михаил Стоянов