НОВИНИ

Наказват директор заради агресия сред ученици

Най-вероятно директорката на 38-мо столично училище Виолета Игова ще бъде наказана с предупреждение за уволнение. Проверка на просветното министерство в училището е показала, че Игова е неглижирала случая на агресия през месец март, при който след агресия от страна на седмокласници, петокласник удари главата си в парното. При проверката са установени нарушения на организацията на учебния процес. И още - директорката не е изпълнила задълженията си за действие при случаи на агресия.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:44, 16.06.2017
Чете се за: 00:20 мин.
Още
наказват директор заради агресия сред ученици

От СДВР днес коментираха нов случай на агресия в училището от началото на юни, при който същите седмокласници биха свой съученик. Оттам казаха, че са получили сигнал от директорката за случая и са разговаряли с извършителите на побоя и родителите им. Изискани са и записи от видеокамерите в училището. От Детската педагогическа стая пък са изнесли в училището лекция срещу агресията.

Ивайло Иванов, директор на СДВР: Към момента се извършва допълнителна проверка, след като бъдат установени всички участници ще бъдат снети сведения и случаят ще бъде докладван на Прокуратурата с оглед дали има извършено престъпление или не.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 86 училища в Благоевградска област се подават документи за прием след 7 клас
В 86 училища в Благоевградска област се подават документи за прием след 7 клас
Готвят промени за регистрацията на колите в КАТ
Готвят промени за регистрацията на колите в КАТ