НОВИНИ

Наличие на токсичен газ е сред версиите за инцидента в ТЕЦ "Ей и Ес - Гълъбово"

Тежко остава състоянието на двамата работници, които пострадаха при инцидент в ТЕЦ "Ей и Ес - Гълъбово" вчера. Единият мъж е в критично състояние, а другият е претърпял мозъчна операция. Двамата паднаха в шахта при извършване на ремонтни дейности. Води се разследване.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
19:36, 01.10.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Инцидентът станал при почистване на шахта на помпена станция за отпадни води. Предполага се, че при отварянето й те са вдишали токсичен газ и са паднали в шахтата.

Инж. Тодор Бележков - ТЕЦ "Ей и Ес - Гълъбово": Шахтата е дълбока 5 метра. В нея има битови отпадни води, които фактически преди започване на работа са били дренирани, но дали напълно са били дренирани, тепърва предстои да уточним...

От централата казаха, че преди да започнат работа е направен анализ на средата и той не е показал, че има съдържание на задушливи газове.

Инж. Тодор Бележков - ТЕЦ "Ей и Ес - Гълъбово": Но за съжаление нашето предположение е, че вътре е имало такива газове и от там се е получил инцидента.

След инцидента, лекарите в Старозагорската болница са успели да стабилизират пострадалите. 42-годишният мъж продължава да е в критично състояние, а 57-годишният вече е в съзнание.

Д-р Петко Михайлов - ОАИЛ в УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович": Наложи се и втория пострадал да бъде опериран снощи около полунощ - той имаше вдлъбване на счупените кости на черепа.

Инспекцията по труда извършва проверка за причините за инцидента. От ТЕЦ "ЕЙ и ЕС" правят и собствено разследване на случая. Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда поради невнимание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови протести по повод 2 години от референдума за независимост на Каталуния
Масови протести по повод 2 години от референдума за независимост на Каталуния
Жена загина при преобръщане на камион на сметище в Сливен
Жена загина при преобръщане на камион на сметище в Сливен