Обвиняемите за кражбата на 15 картини, сред тях творби на Владимир Димитров - Майстора и Димитър Киров, остават в ареста. Малко преди началото на съдебното заседание днес, единият от тях заяви пред журналистите, че е откраднал картините по поръчка.

Кой е Владимир Димитров - Майстора и защо картините му са толкова ценни?

Антон Антонов, обвиняем: Нямаме представа какъв "майстор". Аз ако знаех, че тези картини са много скъпи, толкова години лежах в затвора, нямах представа, че струват толкова много пари.
- Той ли ви каза кои картини?
- Да, той ни закара, показа ни къде е къщата на човека, че хората са в чужбина, че имаме право до 2-3 дена да направим кражбата.
- Кой е този човек?
- Антиквар. Наско - Дългия му викат.
Съжалявам много, че съм го направил! Аз досега съм крал само с кражба.

И двамата обвиняеми имат постоянна работа. Въпреки това в криминалните им досиета са записани десетки престъпления. Не отрекоха и последното, но в своя защита използваха факта, че картините не са намерени при тях.

Двама души са арестувани за кражбата на картини на Майстора

Двама души са арестувани за кражбата на картини на Майстора

Полицията задържа двамата издирвани за кражбата на 13 картини, сред които творби на Владимир Димитров - Майстора и Димитър Киров. Снощи е задържан ед...

Виктор Христов се предал доброволно веднага щом получил призовка, а Антон Антонов решил да съдейства, защото някой друг печели на негов гръб. Но и той щял да спечели. Призна, че щели да получат 5000 лв. за обира.

Днес в съдебната зала не бяха не бяха съобщени никакви подробности, свързани със самата кражба на творбите.

Ралица Първанова, прокурор: Тепърва ще се разяснява кой каква роля е имал в престъплението и какво се е случило.

Съдът не допусна журналистите в залата, за да чуят мотивите, с които обвиняемите остават в ареста.