НОВИНИ

Опашката от ТИР-ове на "Дунав мост"

Опашка от ТИР-ове и задръстване на "Дунав мост" при Русе. Особено напрегната беше обстановката сутринта, когато в района пред Граничния пункт се бяха струпали десетки тежкотоварни автомобили.Следобед полицията се включи в регулирането на движението и стопи опашката от камиони до 4-5 километра.

bnt avatar logo
от Даниела Василава, Пл. Иванов
19:44, 12.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Очевидци разказваха, че сутринта имало струпване на много леки и тежкотоварни автомобили, и всеки искал да премине, без значение дали е в нарушение.

Валери Станчев - ръководител Пречиствателна станция - Русе: Всички артерии, които водят към кръговото на "Дунав мост" и последващото, което е към безмитна зона, бяха задръстени, автомобилите не могат да се придвижват нормално за работа.

Според полицията причината за напрегнатата ситуация е не само, че пътищата вече са разчистени, но и самите шофьори създавали проблеми с необмислени маневри или пропускайки да сложат вериги на гумите.

Ст. инспектор Румен Кръстев - началник сектор "Пътна полиция": Нашите полицаи патрулират на граничния пункт и проверяват камионите за вериги. След като бъдат пропуснати и се появяват проблем, и той е всяка зима - че шофьорите, след като влязат в града, на чистите улици, ги свалят.

Освен към "Дунав мост" по обяд опашка се беше извила и в обратната посока пред Индустриалния парк. Пламен Колев каза, че предната вечер чакал с часове на румънската граница, защото митницата не работела. От 8 часа бил тук, без да може да продължи към фирмата, която се намира само на 500 метра от пътя заради повредил се точно на завоя турски ТИР.

Пламен Колев - шофьор: Обадили сме се на полицията, Гранична полиция, на 112, че има аварирал турски автомобил и никой не може да го премести… Просто няма кой… Всеки вдига рамене, не бил гражданин на Република България.

В крайна сметка след повече от 6 часа ТИР-ът беше изтеглен. Пред екипа ни шофьори коментираха, че когато се очаква засилен трафик, като в днешния ден, трябва да има повече контролни органи, които да регулират движението и да санкционират шофьорите, които нарушават правилата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма постановление за спиране строежа на зоологическата градина в Пловдив
Няма постановление за спиране строежа на зоологическата градина в Пловдив
Туристи са блокирани с часове на седалковия лифт край Добринище
Туристи са блокирани с часове на седалковия лифт край Добринище