НОВИНИ

Намерено е оръжието, с което се е самоубил в Пловдив бизнесменът Данаил Божилов

Открито е оръжието, с което се е самоубил бизнесменът Данаил Божков, съобщиха на извънреден брифинг в Пловдив главния секретар на МВР и представители на окръжната прокуратура. Пистолетът е открит в бивш военен, който го е взел минути след инцидента. Той е задържан за 72 часа с обвинение за незаконно притежаване на оръжие.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
11:55, 03.08.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Версията за самоубйството на Божилов е потвърдена след като освен предсмъртното писмо, е намерено и оръжието, с което той се е прострелял.

Галин Гавраилов, зам-окръжен прокурор на Пловдив: Вчера се стигна до влизане в жилището на въпросния военен, на 74 години, за който се предполагаше че държи пистолета на починалия, и той беше намерен.

Не е ясно защо бившият военен е взел пистолета. Има свидетелски показания, че той е бил първият човек, минал покрай трупа на Божилов. По ръцете му са открити частици барут, останали след произвеждане на изстрела.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Според някои се забавихме, но ние като разследващи органи трябва да стъпвме на факти, които са доказани по съответния процесуален ред.

Разследващите са установили че преди време 74 годишният Симеон Стоев е имал законен пистолет, но разрешителното му не е било подновено.

Галина Минчева, говорител на окръжна прокуратура Пловдив: Повдигнати са обвинения за незоконно притежаване на на оръжие, обвинението е и за двата пистолета. Задържан е с прокурорско решение за 72 часа.

Претърсването в дома на военния е станало след като са били готови всички еспертизи, доказващи връзката между него и самоубийството на Данаил Божилов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мел Плачкова: Имаме отговорност към младите, за които сме модел за подражание
Мел Плачкова: Имаме отговорност към младите, за които сме модел за подражание
Джеймс Коми ще пише книга
Джеймс Коми ще пише книга