НОВИНИ

Намериха дете, откраднато от майка му след раждането преди 18 години

В САЩ намериха дете, откраднато от майка му веднага след раждането преди 18 години. Със сравнение на ДНК проби е доказано, че сега 18-годишната Алексис от Северна Каролина е бебето Камая, взето тогава във Флорида от майката в болничната стая. За отвличането е арестувана жената, която е отгледала момиченцето и го е представяла като своя дъщеря.

Невена Бонева
от Невена Бонева
20:24, 14.01.2017
Чете се за: 00:54 мин.
По света

През 1998-ма случаят с откраднатото бебе в Джаксънвил, Флорида става известен в национален мащаб. На десети юли само осем часа след раждането жена, облечена като медицинска сестра, влиза в болничната стая на 16-годишната родилка, говори с нея и изнася бебето. Не се връща и тогава вдигат тревога.

Полицията претърсва болницата, района, вдига хеликоптери, прави пътни блокади, но без резултат. Майката съди болницата и получава милион и половина обезщетение. Ражда си още три деца, но семейството не забравя изчезналото момиченце. През годините полицията получава над 2500 сигнала. И ето, че 18 години по-късно студеното досие стига до развръзка. Помогнал е Националният център за изчезнали и експлоатирани деца.

шериф Майк Уилиямс, Джаксънвил, Флорида: В Северна Каролина намерихме 18-годишна жена със същата дата на раждане, но друго име. Разследването разкри, че за идентичността ѝ са използвани фалшиви документи. Интервютата с хора в Уолтърбъро подкрепиха възможността младата жена да е Камая Мобли.

ДНК проба на бебето и на младата жена слагат последната точка. За радост на биологичното семейство.

Крей Айкън - баща на отвлеченото бебе: Много се радвам, че се върна. Нямам търпения да я видя. Толкова съм щастлив.

51-годишната Глория Уилиямс, която досега Алексис - Камая е познавала като своя майка, е в ареста, ще бъде екстрадирана във Флорида и може да получи доживотна присъда. Момичето плака на изслушването в съда:

- Аз съм майка ѝ Глория. Страх ме е...

Засега тя има нужда от помощ, за да осмисли и преодолее случилото се. А дали ще се върне при биологичните си родители, ще реши сама.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Суровата зима причини много неудобства из цяла Европа
Суровата зима причини много неудобства из цяла Европа
Глад за кадри в чуждите компании край Пловдив
Глад за кадри в чуждите компании край Пловдив