НОВИНИ

Намериха телата на бащата и сина, които се изгубиха под връх Ботев

Откриха телата на двамата туристи, изгубили се в Стара планина. Бащата и сина изчезнаха на 6 февруари над Калофер. Те са били намерени от дългогодишния бивш спасител Тодор Мечкарев в малко дере на няколко метра от вилната зона в местността "Паниците".

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
13:06, 19.02.2020
14531
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Мечкарев първо видял раницата на двамата мъже, а след това и тялото на единия от загиналите. Малко по-нагоре бил и другият. Веднага сигнализирал на началника на Планинската спасителна служба в Пловдив, който предния ден бил в района, за да търси изчезналите туристи. В последния ден на спасителната операция вечерта местни хора видели светлина в този район. Казали на спасителите, но те им отговорили, че най-вероятно са техни колеги и не отишли до там.



По думите на Мечкарев двамата най-вероятно са били живи по време на спасителната акция. Спасителите са претърсвали местността над тях.

"Казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях", коментира за БНТ Мечкарев.

Тодор Мечкарев: Още на десетата минута отдолу видях синьо нещо. Отивам в това дере. Виждам единия труп и веднага се върнах и сигнализирах първо на Георги Стамов, един от тях, които сега ги заведох, минал само отгоре над тях, а те са в едно деренце, заради един корен извадени бутилки, раници там са били живи до едно време.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАБХ затвори предприятие за преработка на птиче месо в Луковит
БАБХ затвори предприятие за преработка на птиче месо в Луковит
КПКОНПИ иска отнемане на над 760 хил. лв. от бивш главен секретар на ДАБЧ
КПКОНПИ иска отнемане на над 760 хил. лв. от бивш главен секретар на ДАБЧ