Момчето, което изчезна във водите на река Струма, беше открито удавено. Инцидентът стана вчера следобяд, когато детето е плувало със свои приятели. Екипи на пожарната, полицията, БЧК и доброволци се включиха в претърсването на реката, което започна отново рано тази сутрин. Проверяваха се и двата бряга на Струма чак до границата с Гърция. На мястото пристигнаха и водолази.

Комисар Георги Пармаков, началник Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград": Участъкът е изключително сложен, тъй като реката е дълбока, течението е силно, а има водовъртежи. Така че участъкът е изключителност опасен.

Хора, които живеят в района, разказаха, че децата често влизат във водата, за да се къпят, въпреки че мястото е с дълбочина повече от два метра.

Борислав Пауновски, рафтър - добволец: Трябва да се работи към образованието на местните, да знаят те какви опасности има, за да не стига до такива случай.

От полицията казаха, че провеждат превантивни срещи с жителите на Кресна, за да се избегнат подобни инциденти.

​Откриха тялото на момчето, което изчезна в река Струма

​Откриха тялото на момчето, което изчезна в река Струма

Откриха тялото на момчето, което изчезна в река Струма. То не е оцеляло. Детето е плувало със свои приятели в реката, когато водата го е отнесла навъ...

Какви рискове крие плуването на места, които са неохраняеми - вижте във видеото от Ясен Сливенски - директор "Мениджмънт на бедствията" към Българския червен кръст.