НОВИНИ

Намериха удавилото се във водите на Струма 12-годишно дете

Момчето, което изчезна във водите на река Струма, беше открито удавено. Инцидентът стана вчера следобяд, когато детето е плувало със свои приятели. Екипи на пожарната, полицията, БЧК и доброволци се включиха в претърсването на реката, което започна отново рано тази сутрин. Проверяваха се и двата бряга на Струма чак до границата с Гърция. На мястото пристигнаха и водолази.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
12:15, 10.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Комисар Георги Пармаков, началник Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград": Участъкът е изключително сложен, тъй като реката е дълбока, течението е силно, а има водовъртежи. Така че участъкът е изключителност опасен.

Хора, които живеят в района, разказаха, че децата често влизат във водата, за да се къпят, въпреки че мястото е с дълбочина повече от два метра.

Борислав Пауновски, рафтър - добволец: Трябва да се работи към образованието на местните, да знаят те какви опасности има, за да не стига до такива случай.

От полицията казаха, че провеждат превантивни срещи с жителите на Кресна, за да се избегнат подобни инциденти.

;

Какви рискове крие плуването на места, които са неохраняеми - вижте във видеото от Ясен Сливенски - директор "Мениджмънт на бедствията" към Българския червен кръст.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Упанишади - една от най-древните книги преведена на български от санскрит
"Упанишади" - една от най-древните книги преведена на български от санскрит
​Националният съвет на БСП се събра на Позитано 20
​Националният съвет на БСП се събра на "Позитано" 20