НОВИНИ

Намесила ли се е Русия в изборите в САЩ?

Американският президент Барак Обама нареди изготвянето на задълбочен анализ на кибератаките, извършвани по време на кампанията за президентски избори. Той е изискал да получи доклад преди да предаде властта на Доналд Тръмп на 20 януари.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
08:24, 10.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

В началото на октомври Вашингтон обвини открито Москва, че се опитва да се бърка в американския изборен процес, чрез хакване на имейл акаунти на физически лица и на американски институции. Избраният за президент Тръмп отрича да е подпомаган от Русия. Той обаче не крие възхищението си към руския президент Владимир Путин.

Руският външен министър Сергей Лавров определи твърденията като "смешни"и заяви, че Вашингтон няма нито едно доказателство за намеса на Москва.. Преди часове във вестник "Вашингтон пост" се появи и още един щрих към темата - според изданието, ЦРУ има твърди доказателства, че Русия е работила в полза на един кандидат, за сметка на друг. Твърди се, че вече са известни и имената на конкретни руски хакери, извършили атаките. Изданието се позовава на засекретен доклад на ЦРУ и на свои източници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боб Дилън няма да получи лично Нобеловата си награда
Боб Дилън няма да получи лично Нобеловата си награда
Ден за размисъл преди ключовите избори в Македония
Ден за размисъл преди ключовите избори в Македония