НОВИНИ

Нанков: Предстои смяна на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура"

Най-вероятно утре ще бъдат готови имената в новото ръководство на Пътната агенция. Това каза пред журналисти Николай Нанков, който поема длъжността на министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Борисов 3“, след официалната церемония, на която служебният регионален министър Спас Попниколов му предаде поста.

нанков предстои смяна ръководството агенция пътна инфраструктура
bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 04.05.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На въпрос дали предстои смяна на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ министър Нанков отговори, че това влиза в плановете му. По думите му това ще бъде съгласувано с премиера, но вече има имена на членове на управителния съвет, които се обсъждат. „Нека да мине днешният ден. В утрешния ден ще говорим конкретно за имена. Факт е, че в Пътната агенция има изключително много неща, които трябва да свършим и забавени такива“, коментира той и допълни, че утре най-вероятно ще станат ясни и заместник-министрите във ведомството.

„Водим разговори с коалиционните партньори, с ръководството за евентуалните заместници, обсъждат се имена, но изчакайте още 1 ден“, отбеляза той, като уточни, че те ще бъдат експерти и хора от бранша, доказали се в Европа и в национално ниво. „Ще създадем един отличен екип в министерството, с глобалната цел да продължим със същите темпове да развиваме инфраструктурата на страната“, заяви министър Нанков.

По думите му приоритетна остава и програмата за санирането. „Продължаваме програмата, ще видим какво са направили колегите за тези три месеца. Доста бяхме критикувани по темата, доста предложения имаше. Моето лично мнение е, че програмата би трябвало да бъде оптимизирана “, заяви министър Нанков. "Няма да бъдем ревизьори, ще се запознаем какво наследяваме", каза още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенец е най-добрият готвач на България
Русенец е най-добрият готвач на България
Слабо търсене на агнешко за Гергьовден в Благоевград
Слабо търсене на агнешко за Гергьовден в Благоевград