НОВИНИ

Министър Нанков: Ще има наказани за катастрофата край Своге

След повече от три часа разпит регионалният министър Николай Нанков, председателят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов и директорът на Института по пътища и мостове инж. Веселин Димитров излязоха от националното следствие. Нанков заяви, че ще има наказани за катастрофата край Своге и че част от консорциумите са започнали да отстраняват дефектите по пътя край Своге.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
14:40, 30.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Нанков каза, че се явява в качеството си на свидетел и добави, че може да поеме морална отговорност и политическа за инцидента с автобуса край Своге.

Нанков беше категоричен и по отношение на позицията, с която излязоха от фирма „Трейс” по-рано днес, а именно, че в настилката няма забранен елемент, който да е бил вложен. Това твърдение Нанков опроверга и каза, че в следващите дни най-вероятно ще се намеси международна лаборатория, която ще изследва асфалта. Той уточни, че пътят е подходящ именно за тежкотоварни автомобили и не приема обвиненията.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Трябва да се влагат съвсем друг вид материали от тези, които излязоха при лабораторния анализ на Института за пътища и мостове. Затова ще се ползва и международна лаборатория, предполагам, на база на следствения експеримент. В качеството си на министър в морален аспект винаги бих могъл да отговарям, включително и политическата отговорност. Тя не винаги се дава с оставки. Политическата отговорност понякога е в кризисни ситуации е да се отреагира правилно, да се предприемат крути действия и за вбъдеще, а и да се подпомогне максимално разкриването на истината. Най-важното в момента е справедливостта и то бързата справедливост.
Инж. Светослав Глосов, председател на УС на АПИ: Има достатъчно много кореспонденция, която е предоставена на следствените органи. Има даже и оспорване на резултатите, които са констатирани относно възможността за подхлъзване на трасето.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата изиска проби от пътната настилка край Своге
Прокуратурата изиска проби от пътната настилка край Своге
БАН прекрати мандата на директора на НИМХ
БАН прекрати мандата на директора на НИМХ