НОВИНИ

Нанси Пелоси покани Доналд Тръмп да произнесе годишната си реч на 5 февруари

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси покани президента Доналд Тръмп да произнесе на 5 февруари годишната реч "За състоянието на съюза". Тръмп е приел поканата ѝ и в писмо отговаря, че за него ще е чест да говори на общото заседание на двете камари.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:46, 29.01.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Първоначално речта беше насрочена за 29 януари, но заради частичната парализа на правителството Пелоси постави условие на Тръмп да намери изход от кризата с финансирането на федералните служби. От Белия дом намериха финансиране за следващите три седмици.

Междувременно Вашингтон наложи санкции на венецуелската държавна петролна компания. Реално тя е единственият източник на приходи за бюджета на Венецуела. Президентът на страната - Николас Мадуро заяви, че Вашингтон се опитва незаконно да завладее компанията.

Ситуацията във Венецуела ескалира след опитите да бъде свален от власт Мадуро. След серия мащабни протести самообявилият се за временен президент лидер на опозицията Хуан Гуайдо, насочи усилията си в областта на дипломацията. Повече от 20 държави, сред които и САЩ, признаха Гуайдо за временен държавен глава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 200 русенци са заплашени да останат без ток
Близо 200 русенци са заплашени да останат без ток
Гледат на второ четене текстове за промяна в Закона за горивата
Гледат на второ четене текстове за промяна в Закона за горивата