НОВИНИ

Първият печеливш в лотарията на НАП получи наградата си

Първият победител от лотарията с касовите бонове на Националната агенция по приходите получи днес наградата си - нов смартфон. От НАП ще раздават телефони всяка седмица, веднъж месечно наградата ще бъде телевизор, а в края на лотарията през декември 2016-та един от късметлиите ще получи и голямата награда - лек автомобил. Тегленето става всяка неделя в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
18:41, 22.12.2015
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
първият печеливш лотарията нап получи наградата

Две седмици преди рождения си ден 37-годишният Стоян Първанов вече получи своя подарък. Той работи във фирма за производство на сензори за автомобилната индустрия. И заедно с 10 колеги само за една седмица регистрират общо 500 касови бележки на сайта kasovbon.bg. Стоян не спира дотук и ще продължава да участва в лотарията. Затова призовава и останалите хора да го направят.

Стоян Първанов: "Да участват, макар че това би намалило моя шанс за спечелването на месечната и годишната награда, но е много важно наистина тази инициатива е добра тъй като това е начин министерството да увеличи приходите си без да бърка в джоба на обикновения гражданин."

Ето от това заведение за хранене Стоян получава късметлийския си касов бон за сумата от 3 лева и 35 стотинки. За да се уверят в изрядността на фирмата за кетъринг данъчните инспектори правят проверка.

Росен Бъчваров - говорител на НАП: "Инспекторите проверяват дали фиск.устройство отговаря на изискванията, дали има дистанционна връзка, дали са отметени всички приходи и дали документацията е изрядна дали има сключен договор и дали всяка продажба се отчита."

Глобата за неиздадена касова бележка е до 2000 лева, а при повторно нарушение - до 10 хиляди. Ако попаднете на фалшива касова бележка, няма как да спечелите от лотарията. Инициалите БГ в долния ляв ъгъл върху касовия бон ви гарантират, че той е законен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 300 нови експоната във Военноморския музей
Над 300 нови експоната във Военноморския музей
Службите - готови за реакция по празниците
Службите - готови за реакция по празниците