НОВИНИ

НАП и МВР разкриха укриване на значителни приходи от автошколи

Укриване на значителни проходи е установено от органите на реда при проверки на автошколи у нас, съобщиха от пресцентъра на Приходната агенция.

нап мвр разкриха укриване значителни приходи автошколи
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 26.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В проверките са участвали служители на отдел „Икономическа полиция“ – ГДНП, колегите им от СДВР, представители на НАП и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА). Съвместните действия са започнали преди седмица.

Неотчетените продажби са установени след сравнителен анализ на броя обучаващи се за правоспособност за правоуправление на превозни средства, преминали през автошколите и явилите се на изпит пред „Автомобилна администрация“.

;

Според действащото законодателство, всички компании, които провеждат обучение на бъдещи шофьори, са длъжни да водят точна отчетност, включително да подават данни за курсистите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

;

В Приходната агенция е извършено сравнение на броя на обучаемите, допуснати до изпит, със средните пазарни цени и са формирали минимален размер на приходите за всяка от автошколите. Тези данни са сравнени с информацията, подадена от касовите апарати и финансовите отчетите на фирмите.

Още в първите няколко фирми са открити значителни отклонения и ще бъдат извършени пълни данъчни ревизии за последните пет години, допълват от НАП.

Предстои възлагането на подобни проверки в целия бранш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 1000 нови дървета в дворовете на училища и детски градини в София
Близо 1000 нови дървета в дворовете на училища и детски градини в София
Инж. Светослав Глосов е новият председател на Агенция Пътна инфраструктура
Инж. Светослав Глосов е новият председател на Агенция "Пътна инфраструктура"