НОВИНИ

НАП очаква повече декларации по интернет

Започна данъчната кампания за 2016 година. Първата декларация за тази година е подадена по интернет 23 минути след полунощ на 1 януари - онлайн - каза в сутрешния блок на БНТ говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров. Тази година има промяна в крайния срок за деклариране на доходите.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:48, 04.01.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Според Росен Бъчваров тази година се очаква голяма част от декларациите да бъдат подадени по интернет.

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Повечето ни клиенти вече предпочитат да подават декларациите си онлайн и то е съвсем очевидно защо, а и очакваме тази година може би около 40% от всички документи от физически лица да бъдат подадени по интернет.

Освен по електронен път декларации се подават в офисите на НАП и по пощата. Крайният срок за подаването им тази година е не 30 април, а 3 май заради струпването на празници, каза говорителят на НАП. А ако декларираме доходите си онлайн до края на март ще имаме отстъпка от 5 %.

Да припомним, че декларирането на доходите по електронен път изисква да имаме персонален идентификационен код. Колкото до декларациите - те могат да се изтеглят от интернет страницата на НАП или да се получат от всеки офис на Агенцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как виждат бъдещето си млади таланти от Пловдив?
Как виждат бъдещето си млади таланти от Пловдив?
Какво трябва да знаят бъдещите пенсионери в началото на 2016 г.
Какво трябва да знаят бъдещите пенсионери в началото на 2016 г.