НОВИНИ

НАП предупреждава, че се разпространява вирус от нейно име

Вирус от името на Национална агенция за приходите се разпространява чрез електронната поща. В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, са получени множество сигнали за фалшиво съобщение, в което потребителите се приканват да отворят прикачен файл с разширение "rar". Не го отваряйте предупреждават от Агенцията.

нап предупреждава разпространява вирус нейно име
bnt avatar logo
от БНТ
10:57, 06.10.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Подателите на фалшивите електронни писма са различни, като не са засичани имейли с адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg.

Съобщението гласи:

„Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) въвежда промени в регламента и сроковете за подаване на декларации в НАП. Уведомяваме всички данъчно осигурени лица да се запознаят подробно с всички нововъведения за спазване на ЗДДС, ЗКПО, ДОПК. В случай, данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички подробности отностно изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите.“

От НАП не са изпращани имейли с подобно съдържание до клиентите, като най-вероятно става въпрос за изпращане на заразени с вируси електронни писма, твърдят в съобщение от Агенцията, качено на техния сайт.

НАП съветва своите клиенти да не отварят прикачените файлове, а ако са го направили, веднага да стартират антивирусната си програма. Агенцията работи заедно със специализираните служби за издирването на извършителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция търси подкрепа за резолюцията на ООН за примирие в Сирия
Франция търси подкрепа за резолюцията на ООН за примирие в Сирия
12 кг. канабис и боеприпаси откриха при спецакция край Велико Търново
12 кг. канабис и боеприпаси откриха при спецакция край Велико Търново