НОВИНИ

Данъчните на проверки в летни плувни комплекси в София

Масирани проверки започва от днес НАП-София на летни плувни комплекси и заведения на открито. За първите 6 месеца на годината данъчните са извършили 6 хиляди проверки, в резултат на които са наложени санкции за над 400 хил. лева. Какви са санкциите за неиздаване на касов бон - вижте в прякото включване на Николай Минков.

Николай Минков
от Николай Минков БТА
11:52, 31.07.2016
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Над 80 на сто от басейните на територията на ТД на Националната агенция за приходите /НАП/-София, (включваща областите: София-град, София област, Благоевград, Кюстендил и Перник), са селектирани за проверка, съобщиха от пресцентъра на НАП.

През лятото има засилен контрол върху атракционите на открито, които са със сезонен характер /басейни, картинг писти, увеселителни паркове, спортни съоръжения и други обекти свързани с развлечение и отдих/.

Проверките се правят концентрирано през почивните дни, когато има най-висок интерес към използването на този вид услуги.

Целта на ТД на НАП София е чрез постоянните оперативни проверки да промени начина на мислене и поведение на търговците, за които да стане нормална практика коректното отчитани на оборотите. Контролът на място не цели да стресира персонала, а да стимулира недобросъвестните търговци да станат коректни данъкоплатци, се посочва в съобщението.

Екипите от отдел "Оперативни проверки" на ТД на НАП-София са направили над 6 000 проверки от началото на годината. Констатирани са над 1 200 нарушения. Наложени са санкции за над 400 000 лв.

От НАП отчитат тенденция за повишаване на данъчната дисциплина при търговците. През 2015 г. за първото шестмесечие са направени 3 800 проверки, при които са установени 855 нарушения.

При проверките са установени различни видове нередности, като най-често срещаните са свързани с регистрирането и отчитането на продажби чрез фискални устройства. От съставените актове, 43 на сто са за неиздаване на фискални бонове.

Събрани са над 400 000 лв. от 600 недобросъвестни търговци, на които са наложени санкции за неспазване на данъчно-осигурително законодателство.

Сигнали за нередности може да подавате на Информационния център на НАП на тел.: 0700 18 700 или на електронна поща: infocenter@nra.bg .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 12 мигранти край Сандански
Задържаха 12 мигранти край Сандански
Морска гара - любимото място на рибарите във Варна
Морска гара - любимото място на рибарите във Варна