НАП ще проверява сделката с продажбата на Дипломатическия клуб в Бояна за 8 и половина милиона лева.

В началото на септември фирмата "Ексклузив уеб дизайн" спечели търга за дипломатическия клуб. Останалите две фирми, които също са проявили интерес, така и не са участвали.

Старозагорската фирма е собственост на трима младежи на възраст между 20 и 24 години. Данъчните сега ще проверяват сделката за покупката и произхода на средствата на спечелилата фирма.

Към момента сумата не е внесена, заявиха от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол. В същото време депутати в парламента от Реформаторския блок и Методи Андреев от ГЕРБ внесоха питане до вицепремиера Томислав Дончев как се продават "обособени части" от фирми от забранителния списък за приватизация и конкретно дипломатическия клуб "Бояна".

Мартин Димитров - депутат от ПГ на Реформаторския блок: Нещо като е в забранителния списък не може да бъде продавано, нито като цяло, нито като обособени части. Тогава настояваме тази сделка да бъде спряна, ако нашето тълкуване е акуратното. Още повече, че процедурата в агенцията за приватизация не е приключила.