НОВИНИ

НАП: Сроковете за касовите апарати дават време за всички

Новите срокове за прилагане на наредбата за касовите апарати са достатъчни за всички фирми да въведат промените. Това заяви говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров в Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 28.02.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Росен Бъчваров, говорител на НАП: Понеже промените засягат различни сектори, трябва повече време за допълнително прецизиране.

Той обаче заяви, че тъй като сроковете са достатъчни, "безкрайни удължавания няма да има". До края на март фирмите, регистрирани по ДДС, които имат само касови апарати, трябва да ги подменят.

До 30 юни това трябва да сторят фирмите, които нямат ДДС регистрация, а до 30 септември всички фирми трябва да интегрират софтуера за управление на продажбите с фискалните операции.

Бъчваров обясни, че продължават разговорите за промени по приложение на изискванията за болничните заведения, спешната помощ, чуждестранните фирми със собствен софтуер и електронните магазини, за да се прецизират изискванията за тях.

Около 50 000 касови апарати, регистриращи продажби според новите изисквания, вече са инсталирани. Оставащото време е достатъчно за останалите, смята Бъчваров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атака: Депутатите, които не ходят на работа не трябва да получават заплати
"Атака": Депутатите, които не ходят на работа не трябва да получават заплати
​Недоволство в Разлог: Колко ще плащат за вода жителите на града?
​Недоволство в Разлог: Колко ще плащат за вода жителите на града?