Новите срокове за прилагане на наредбата за касовите апарати са достатъчни за всички фирми да въведат промените. Това заяви говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров в Сутрешния блок на БНТ.

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Понеже промените засягат различни сектори, трябва повече време за допълнително прецизиране.

Той обаче заяви, че тъй като сроковете са достатъчни, "безкрайни удължавания няма да има". До края на март фирмите, регистрирани по ДДС, които имат само касови апарати, трябва да ги подменят.

До 30 юни това трябва да сторят фирмите, които нямат ДДС регистрация, а до 30 септември всички фирми трябва да интегрират софтуера за управление на продажбите с фискалните операции.

Бъчваров обясни, че продължават разговорите за промени по приложение на изискванията за болничните заведения, спешната помощ, чуждестранните фирми със собствен софтуер и електронните магазини, за да се прецизират изискванията за тях.

Около 50 000 касови апарати, регистриращи продажби според новите изисквания, вече са инсталирани. Оставащото време е достатъчно за останалите, смята Бъчваров.

Отложиха въвеждането на нови касови апарати със седем месеца

Отложиха въвеждането на нови касови апарати със седем месеца

По-рано днес премиерът се срещна с ръководството на Българската стопанска камара, по тяхно искане, за да обсъдят новите данъчни правила. Те предвиждат...