НОВИНИ

НАП запечата супермаркети в курортите "Албена" и "Златни пясъци"

НАП запечата четири супермаркета в черноморския комплекс "Албена" и още 11 в курорта "Златни пясъци", съобщават от териториалната дирекция на приходната администрация във Варна. Всички магазини за хранителни стоки са от една и съща верига супермаркети, регистрирани на три отделни дружества.

bnt avatar logo
от БТА
13:38, 19.08.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
нап запечата супермаркети курортите албена златни пясъци

До крайната мярка се е стигнало след предприетите действия от НАП по обезпечаване на вземания - чрез запор на парични средства от касите на обектите. И трите дружества имат задължения към НАП в големи размери. Въпреки че дневните обороти на всеки от обектите надхвърля 7000 лева, задълженията към бюджета не се погасяват, пояснява Красимир Павлов, старши експерт в звено "Комуникации" в териториалната дирекция.

След първоначалните изземвания на оборотни средства от касите длъжниците прехвърлят стопанисването на обектите на новорегистрирани дружества, които имат едни и същи собственици. Целта е да се избегне плащането на данъци и осигурителни вноски. Във всичките търговски обекти продължава пълната инвентаризация на стоките, допълват от местната приходна администрация.

Данъчните инспектори разкриха още, че работещите в обектите не са назначени на трудови договори, а на договори "за лизинг". Тоест, назначени към едно от дружествата,те биват преотдавани на другите дружества. След среща с ръководството на НАП-Варна управителят на дружествата пое ангажимент за погасяване на всички данъчни и осигурителни задължения в най-кратък срок, информира Красимир Павлов.

По думите на директора на НАП-Варна Милена Колева играта на криеница с агенцията води до налагането на подобни крайни мерки.Според Колева големите търговски обекти и фирми трябва да бъдат за пример на малките търговци, които значително са подобрили поведението си при спазването на данъчните закони през последните месеци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин пристигна в Крим
Владимир Путин пристигна в Крим
Отстранено е запушването на главния колектор за отпадни води в Самоков
Отстранено е запушването на главния колектор за отпадни води в Самоков