НОВИНИ

НАП започва проверки на туристическите обекти по Северното Черноморие

500 служители от различни държавни институции ще следят за спазването на данъчно-осигурителното законодателство и нормалното протичане на туристическия сезон по Северното Черноморие. Основно ще се проверява дали се отчитат действителните приходи на бизнеса.

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 20.06.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

За първи път Националната агенция за приходите във Варна, хотелиери и туроператори координираха контрола в туристическия сектор. Проверки ще се правят по всяко време на денонощието.

Ваня Димитрова, директор на дирекция „Контрол" - НАП, Варна: "По различен начин ще бъдат извършвани тези проверки, както чрез така наречените тайни клиенти или чрез контролни покупки, така и с ежедневни наблюдения на определени търговски обекти, на високооборотни заведения".

За първи път и служители на сектор „Фискален контрол" ще бъдат разположени на входовете на курортите.

Бойка Генова, началник сектор „Фискален контрол" към ЦУ на НАП: "И имаме право да спираме и ще спираме всички моторни превозни средства, които ще проверяваме и ще изискваме първо самоличност от водача и ще търсим първични документи от водача на МПС".

Тези проверки притесниха туристическия бранш.

Станислав Стоянов, хотелиер: "Получава се едно забавяне на туристи, едно забавяне на стоки, получава се една изнервеност, която рефлектира изцяло върху нас - хотелиерите".
Диян Цанев, главен счетоводител в хотел: "Скритото намерение на НАП-Варна да третира бизнеса като потенциален престъпник е просто очеизваден".
;

Според НАП действията им не засягат коректните представители на бизнеса.

Милена Колева, директор на ТД на НАП - Варна: "Крайно време е българинът да се научи да спазва фискалната дисциплина... Вие също ще сте печеливши, защото така наяве ще излезе част от сивия сектор".

Проверките вече започнаха, но официалното начало на кампанията е от 1 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват данъчни проверки по курортите
Започват данъчни проверки по курортите
ДРУГИТЕ НОВИНИ - Историческа среща на Слънцестоене и Пълнолуние
ДРУГИТЕ НОВИНИ - Историческа среща на Слънцестоене и Пълнолуние