НОВИНИ

​Нападателите от Околовръстното са имали огнестрелно оръжие

Те не са го използвали, предстои да се разбере дали оръжието е законно и дали побойниците са работели за лицензирана охранителна компания, каза репортерът на БНТ Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:00, 25.02.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Трима от нападателите са криминално проявени, като те имат нарушения на пътя, както и нарушения за изнудване, грабеж и нанасяне на средна телесна повреда.

Вижте видеото от побоя ТУК

За хулиганство те могат да получат 5 години затвор, а за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди наказанието е между 2 и 10 години затвор.

От прокуратурата ги обявиха за хора с висока степен на обществена опасност.

По информация на "По света и у нас" те са свързани с Ивайло Борисов - Ториното, дясната ръка за сочения за наркобос Златко Баретата. Те са съдени по две дела, по едното дело вече са осъдени на две инстанции, а другото дело е в спецсъда.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Мобилизиран е голям екип за разследване. Прокурорите са категорични и безкомпромисни, че тези лица са с висока степен на обществена опасност. Деянието им се отличава с висока степен на обществена опасност. И ще приложим цялата тежест на закона и всички правомощия ще използваме, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие и саморазправи. Точно затова утре главният прокурор свиква спешна среща.

Арестувани са четирима души на възраст между 25 и 46 години, съобщават от МВР. Софийската районна прокуратура повдигна обвинение срещу четиримата нападатели за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда и ги задържа за 72 часа.

Утре главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР и директора на "Охранителна полиция" за засилване на контрола и вземане на незабавни мерки за опазване на обществения ред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Другите новини
Другите новини
Анализът на КЗК за горивата
Анализът на КЗК за горивата