НОВИНИ

Хамбургската полиция: Нападателят е 26-годишен роден в ОАЕ

26-годишен мигрант от Обединените арабски емирства е нападателят от Хамбург, който уби един и рани шестима души в супермаркет. Мъжът е бил в Германия от около година и половина и е трябвало да бъде депортиран, тъй като не е имал документи. Нападателят е арестуван, след като минувачи успели да го спрат. Полицията съобщава, че жертвата е 50-годишен германец. Състоянието на част от ранените остава тежко.

bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 28.07.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:20 мин.
По света

Останалите пострадали при нападението са 50-годишна жена и четирима мъже на възраст между 19 и 64 години. 35-годишен мъж е пострадал, докато се е опитвал да обезвреди нападателя, предава Би Би Си.

По-рано днес местни медии съобщиха, че нападателят е викал „Аллах е велик“, но последното твърдение остава непотвърдено.

Според полицията оръжието на нападението може би е изглеждало като мачете, но най-вероятно става дума за обикновен кухненски нож.

На въпрос дали става дума за терористичен акт, представител на хамбургската полиция заяви пред Би Би Си, че разследването е в ранен етап и не може да се отхвърли със сигурност нито една хипотеза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Суджук срещу скрап
Суджук срещу скрап
Мустафа Карадайъ: В управляващата коалиция има отстъпление от евроценностите
Мустафа Карадайъ: В управляващата коалиция има отстъпление от евроценностите