Стрелецът от Лас Вегас е имал много повече оръжия, отколкото бе съобщено първоначално. В стаята на извършителя Стивън Падок в хотел "Мандалей Бей" са намерени 23 огнестрелни оръжия от различни калибри, включително автомати, и още 19 в дома му в Мъскийт, щата Невада, на около 120 км от Лас Вегас, предаде Франс прес.

Според следователите Падок е действал сам. Той се е самоубил, когато полицейският отряд за бързо реагиране взривил вратата на хотелската му стая.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че оръжията, намерени в хотелската стая, вероятно са били пренесени в повече от 10 куфара. Някои от пушките са били с оптични мерници.

В дома на нападателя в Мъскийт освен 19-те огнестрелни оръжия са намерени и хиляди патрони, както и взривни вещества.
ФБР отхвърли версията за джихадистки атентат, въпреки че радикалната организация "Ислямска държава" пое отговорността за нападението.

"Ислямска държава" твърди, че Падок приел исляма преди няколко месеца и в изявлението си го нарича "Абу Абделбер Американеца".
"На този етап не сме установили никаква връзка с международна терористична организация", заяви агентът от ФБР Арън Рауз.
В момента не се отдава предпочитание на нито една версия. Следователите не са открили никакви текстове или послания, заяви Ломбардо, който нарече извършителя "вълк единак".

Ерик Падок, братът на нападателя, каза Стивън е бил бил заможен, не е имал определени религиозни или политически убеждения и "изобщо не е бил почитател на оръжията". Стивън Падок не е бил криминално проявен, за разлика от баща си Патрик Бенджамин Падок - банков обирджия, който е бил в списъка на ФБР за най-издирвани лица през 60-те години.

В Белия дом паметта на жертвите от трагедията бе почетена с минута мълчание, знамената там и в сградата на Конгреса бяха спуснати наполовина.

Президентът Доналд Тръмп ще посети Лас Вегас утре.

Все още не са ясни мотивите на стрелеца в Лас Вегас

Все още не са ясни мотивите на стрелеца в Лас Вегас

Все още няма официална информация за мотивите на стрелеца в Лас Вегас, който уби 59 души, а ранени са над 520. "Ислямска държава" пое отговорност за н...