Френската полиция отново беше вдигната на крак - автомобил се вряза в микробус на жандармерията на булевард "Шанз Елизе". Шофьорът е загинал, други пострадали няма. Френският вътрешен министър заяви, че става дума за умишлено действие от страна на водача на колата. Той е имал оръжие и експлозиви. Документите му са открити и според полицейски източници, шофьорът е фигурирал сред наблюдаваните от властите лица. Ситуацията на място е овладяна. Антитерористичното звено на полицията започна разследване на случая.

Към 4 часа следобед местно време, бяло "Рено Меган" изпреварва неправилно отдясно на "Шанз Елизе" и се взрязва в бус на жандармерията. Според съобщенията, колата е избухнала при сблъсъка, шофьорът е загинал след като е бил в безсъзнание. Пострадали полицаи няма. Силите на реда блокираха района на прочутия парижки булевард и затвориха съседните метростанции. Инцидентът е станал близо до площад "Марини".

Френският вътрешен министър Жерар Коломб заяви, че става дума за умишлено действие от страна на водача. У него е открито огнестрелно оръжие, а в колата още оръжия и експлозив, достатъчен, за да взриви автомобила. Източници на списание "Експрес" твърдят, че шофьорът е на 33 години и е картотекиран с така наречния фиш Ес, тоест бил е в списък на наблюдавани лица, които представляват заплаха. Сапьори претърсват района, а властите призоваха гражданите да го избягват. Антитерористичното звено на френската полиция започна разследване.

© БТА
Кола се вряза в микробус на френската жандармерия на "Шанз-Елизе" в Париж

Кола се вряза в микробус на френската жандармерия на "Шанз-Елизе" в Париж

Кола се е врязала в микробус на френската жандармерия на булевард "Шанз-Елизе" близо до Елисейския дворец , съобщава Франс прес. Колата е избухнала в...