Дарън Озбърн от Кардиф на 47 години, женен, с четири деца - това е мъжът, който снощи се вряза с ван в излизащи от джамия в района Финсбъри парк в Лондон. При атаката загина един човек, а десет бяха ранени. всички са мюсюлмани.

© БТА

Нападателят бил задържан от местните хора, намесата на имама го спасила от разгневената тълпа. Той е в ареста, първоначално за опит за убийство, а вече и за тероризъм. Британски медии съобщават, че в събота вечер бил изхвърлен от пъб, защото крещял срещу мюсюлманите и се заканвал. Не е бил известен на службите, смята се, че е действал сам.

За полицията обаче е извън съмнение, че атаката му тази нощ е била срещу мюсюлманите. За гарантиране на сигурността на тази общност ще бъдат ангажирани повече полицаи, особено около религиозните обекти. Премиерът Тереза Мей посети мястото на джамията, но бе изпратена от протестиращи с плакат не на ислямофобията. Преди това на "Даунинг стрийт" Мей заяви, че омразата и злото няма да успеят.

Тереза Мей, премиер на Великобритания: "Това беше атака срещу мюсюлманите, близо до тяхното място за поклонение. И като всеки тероризъм, независимо под каква форма е, има една фундаментална цел. Цели да ни разедини и да прекърши ценната връзка на солидарност и гражданственост, която споделяме в тази страната. Ние няма да позволим това да се случи."
След поредното терористично нападение в Лондон (ОБОБЩЕНИЕ)

След поредното терористично нападение в Лондон (ОБОБЩЕНИЕ)

Във Великобритания нова терористична атака - четвърта от март насам. Микробус се вряза в мюсюлмани в близост до джамия в Лондон. Един човек загина, а...