НОВИНИ

Мъж загина при нападение на инкасо автомобил в Средец

Опит за въоръжен грабеж на пари от инкасо автомобил беше осуетен тази сутрин в Средец. Преди минути стана ясно, че парите в колата са били около 140 хиляди лева. Двама маскирани и въоръжени с пистолет и спрейове нападнали в двора на пощенския клон инкасо служителите, които носели парите за пенсиите. При престрелката загина единият от нападателите, вторият беше арестуван. Двамата охранители са приети в Спешното отделение на бургаската болница с травми по главата след схватката с обирджиите. Единият от двамата нападатели е служител на голяма охранителна фирма.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:25, 08.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Нападателите очевидно са имали план, имайки предвид, че са с опит в охранителния сектор. Според предварителният разпит на задържания те смятали да обезвредят гардовете на инкасо автомобила.

Любомир Петров-адм.ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас
"Използвана е сила, използвано е и оръжие-пистолет, като е преодоляна по този начин охраната, макар и временно. Техният автомобил е бил паркиран недалеч от местопроизшествието, а тяхната цел е бил да се отдалечат с инкасо автомобила."

В часа на обира пред клона на пощата в Средец имало много хора, които чакали да си получат пенсиите. Те станали свидетели на опита за грабеж.

Нина Петрова
„Чухме, че нападнали охраната и тръгнахме отзад, обаче чух два изстрела и се върнах. Видях ей този умрелия дето е там и тръгнах да бягам насам, другият излезе оттук и полицаите го хванаха."

Единият грабител е бил въоръжен със спрей и газов пистолет и е опитал да отклони вниманието на охранителите. В този момент другият се качил в инкасо автомобила, опитал се да го запали, след което е бил прострелян. Това е изплашило двамата и те побегнали, но само на 100-на метра Христо се свлякъл безпомощно на земята, а Бойко е арестуван от полицаи няколко минути по-късно. Прокуратурата утре ще повдигне обвинение, като квалифицира деянието като тежко, умишлено и ще иска постоянна мярка за неотклонение. Наказателният кодекс предвижда затвор от 15 до 20 години или до живот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мигранти загинаха в Егейско море
Мигранти загинаха в Егейско море
Променят движението в София заради строежа на метрото
Променят движението в София заради строежа на метрото