НОВИНИ

Нападение срещу полицейска академия в Пакистан

Най-малко 60 души загинаха, а 120 са ранени при нападение срещу полицейска школа в пакистанския град Куета. По-голямата част от жертвите са кадети, убити са и тримата нападатели. "Ислямска държава" пое отговорностза кървавото нападение.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:42, 25.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

В късните часове на нощта, в полицейската школа в Куета нахлуват трима тежковъоръжени мъже и откриват огън. В момента на нападението там се намират близо 600 курсанти и полицейски служителите. Нападателите носят и колани с експлозиви и именно това е причината за големия брой жертви. Полицията и военните пристигат след около 20 минути.

- Полицаите успяха да обезвредят един от терористите. Другите двама се взривиха.

Все още не са известни всички подробности. Знае се, че престрелката между органите на реда и терористите продължава с часове. Нападателите са взели за заложници около 250 души, които по-късно са освободени.

- Целта на терористите е била да има много повече жертви, но бързите действия на службите за сигурност не им позволиха.

Същата полицейска школа е била атакувана през 2006-та и 2008-ма година. Все още никой не е поел отговорност за снощното нападение, но властите съобщиха, че подозират сунитската терористична групировка "Лашкар е Джангви ал Алми".

Куета е столица на провинция Белуджистан в северозападната част на страната. В района действат няколко ислямистки групировки и сцените на насилие не са рядкост. По-рано същия ден двама полицаи са застреляни само на няколко километра от града. През август 88 души бяха убити, при бомбени нападения срещу болница и адвокатска кантора в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решават кое от летищата в Лондон да бъде разширено заради големия трафик
Решават кое от летищата в Лондон да бъде разширено заради големия трафик
Среща на военните министри на страните от НАТО
Среща на военните министри на страните от НАТО