НОВИНИ

Нападението с нож в Лондон е било терористична атака

Най-малко петима души бяха ранени при нападение с нож на Лондон Бридж в британската столица. Полицията разглежда случая като терористичен инцидент. Извършителят е застрелян от органите на реда. Той е носел фалшиви експлозиви. Мотивите му все още не са ясни. Инцидентът се случва само няколко седмици, след като Великобритания намали нивото на терористична заплаха от тежко до съществено.По информация на външното ни министерство няма пострадали български граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 29.11.2019
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Сигналът за нападението с нож е получен в ранния следобед местно време. При пристигането си полицията произвежда изстрели - това е стрелбата, за която споменават очевидци и при която е ликвидиран нападателят. Районът е отцепен. На място работят съдебни медици.

Нийл Басу, заместник комисар по специалните операции: Заподозреният мъж е бил застрелян от спецчастите. Мога да потвърдя, че той е починал на мястото. Още няколко души са получили наранявания по време на атаката. Подчертавам, че на този етап не се изключва нито един от възможните мотиви. Би било неподходящо да спекулираме повече за тях.

От полицията потвърдиха, че нападателят е носел пояс с фалшиви експлозиви и че случаят се определя като терористичен инцидент. Страх и паника, това споделят присъствалите в района на нападението.

Роб Андърууд, очевидец: Беше наистина трудно, защото когато виждаш всички да бързат и да тичат във всички посоки, започваш да се притесняваш за собствената си сигурност. И единствената ти мисъл е как да се измъкнеш. Чувстваш се много изплашен и тревожен за това, което се случва и чакаш да премине.

Метро станцията в района на "Лондон бридж" остава затворена. Мерките за сигурност в Лондон са засилени. Премиерът Борис Джонсън посети мястото на инцидента и благодари на полицията и на медицинските екипи за усилията им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не е имало взрив и разрушена стена при пожара в Пирогов
Не е имало взрив и разрушена стена при пожара в "Пирогов"
Би Би Си излъчва продължение на филма за Могилино, МТСП излезе с позиция
Би Би Си излъчва продължение на филма за Могилино, МТСП излезе с позиция