НОВИНИ

Нападението срещу израелското посолство в Анкара не е терористичен акт

Нападение срещу израелското посолство в Анкара. Мъж, въоръжен с нож, се опита да проникне зад оградата, но беше прострелян от охраната. Мъжът изглежда невменяем и няма данни да е свързан с терористични организации, се казва в съобщение на валийството на Анкара.

bnt avatar logo
от БНТ
17:29, 21.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Макар и без сериозни последствия, инцидентът пред посолството на Израел вдигна на крак полицията в Анкара. Нападателят е 41-годишен мъж, роден в Коня, съобщиха властите.

Той размахвал нож и викал "Аллах е велик". След като не реагирал на предупреждението на охраната да спре, бил прострелян в крака. Това е станало извън посолството. Неговите служители са прибрани в укритие и никой от тях не е пострадал.

Мъжът на име Осман Нури Чалъшкан изглежда психично неуравновесен. Няма данни да е задържан или да има връзка с терористични групи. Следствието по случая продължава, съобщава валийството на Анкара. В същото време турските служби за сигурност разследват възможни заплахи на "Ислямска държава" за нападения срещу чужди дипломатически мисии. Преди три дни са задържани трима души. Британското посолство в Анкара обяви, че ще бъде затворено в петък, на 16 октомври, от съображения за сигурност. Германското посолство обяви, че ще предоставя ограничени услуги до същата дата, без да обосновава решението си.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Допълнителни средства за обслужването на още 100 инвалиди
Допълнителни средства за обслужването на още 100 инвалиди
Липсата на сигнал за изоставения Мустафа е навредила на детето
Липсата на сигнал за изоставения Мустафа е навредила на детето