Нападението в Хале е било излъчвано на живо в интернет. При стрелба в германския град бяха убити двама души. Заподозреният извършител е задържан.

Стрелбата в Хале е излъчвана на живо в продължение на 35 минути чрез платформата за видеоигри Туич. През този половин час видеото е гледано от петима души, но по-късно записът е видян от над две хиляди потребители, преди да бъде премахнато. Използваният акаунт бил създаден в платформата преди два месеца.

При атаката срещу синагога и турска закусвалня загинаха двама души, а други двама пострадаха тежко.

Задържан е 27-годишен германец, за когото се подозира, че е с крайнодесни убеждения. Първоначално властите смятаха, че извършителите са няколко, но по-късно тази версия отпадна.

Случилото се в Хале напомня терористичния акт срещу джамии в новозеландския град Крайстчърч, при който бяха убити 51 души.

Нападателят Брентън Тарант също излъчи директно видео цели 17 минути във Фейсбук, преди социалната мрежа да го премахне.

Двама загинали и двама ранени при стрелба в германския град Хале

Двама загинали и двама ранени при стрелба в германския град Хале

Двама души загинаха и двама бяха тежко ранени при стрелба в района на синагога и турски ресторант в източния германски град Хале. Изстрели са оттекнал...