Двама мъже нападнаха и обраха готвачка в детска градина в петричкото село Кърналово. Жената не успяла да види лицата им, защото били вдигнали яките на връхните си дрехи. Нападателите откраднали 150 лева от чантата й.

Около 5:30 ч. сутринта готвачката подготвяла храната за децата в градината и чула шум. Помислила, че е човекът, който обикновено доставя хляб по това време. Обърнала се и видяла двама мъже. Единият от тях влязъл в кухнята при нея.

Ваня Попова - директор на ОДЗ „Иглика", с. Кърналово: Тя го е попитала „Какво искате?" „Искам пари". Един диалог се провежда между тях. Тя казва, че няма пари, те започват да я заплашват, че „Ако не дадеш парите ще те убием".

Единият от мъжете извадил нож и го опрял в гърлото на жената.

Ваня Попова - директор на ОДЗ „Иглика", с. Кърналово: Но няма рана, не е наранена. Просто се е получило нещо като бутане, сблъскване между тях. Другото момче през това време претърсва чантата й, взима парите, казва „Аз взех парите" и избягват.

Готвачката се изплашила и извикала мъжа си, дошъл и домакинът, обадили се и в полицията. Сред персонала на детската градина няма напрежение заради инцидента, а родители казаха, че не се притесняват за децата си.

Мирослав Попов: Като се посрещат децата, има персонал и съм спокоен.

В детската градина няма камери за видеонаблюдение, но се планира да се поставят до края на годината.