НОВИНИ

Нападнатата британска депутатка почина

Британската депутатка почина, след като беше нападната в избирателния й район. Джо Кокс от Лейбъристката партия беше простреляна и намушкана с нож в Бристол.Кампанията във Великобритания За или Против оставане в евросъюза беше прекъсната. Полицията е арестувала мъж. Мотивите за нападението не се съобщават. Според някои медии нападателят е викал "Великобритания преди всичко" и това навежда на мисълта за принадлежност към крайнодясна партия.

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 16.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

41-годишната Джо Кокс, депутат от опозиционната лейбъристко партия в британския параламент, беше нападната в избирателния й район в Бристол.

Кокс е подготвяла среща с избиратели. Според очевидец тя се намесила в караницата между двама мъже, единият от които извадил оръжие от чанта и стрелял два пъти.

Сам Уотсън, очевидец на нападението в Бристол: Жената лежеше на земята, хората я наобиколиха. После хора наизкочиха от магазините наоколо.

По случая е арестуван 52-годишен мъж. В послание в мрежата Туитър лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин заяви, че е шокиран от нападението срещу Кокс и изрази съчувствие от името на партията към семейството на депутатката. Заради злощастното събитие кампанията в подкрепа на оставането на Лондон в евросъюза беше прекъсната. По-късно от лагера за излизането на кралството от съюза също преустановиха изявите си.

Солидарност с близките на Джо Кокс изрази и премиерът консерватор Дейвид Камерън.

Джо Кокс е възпитаничка на университета в Кеймбридж. Била е хуманитарен работник преди да стане депутат миналата година. Известна е с работата си по въпорсите на жените и е свързана с редица благотворителни каузи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изнервени шофьори заради затворен път Велико Търново - Арбанаси
Изнервени шофьори заради затворен път Велико Търново - Арбанаси
Задържаха двама представители на местните власти заради атентата в Истанбул
Задържаха двама представители на местните власти заради атентата в Истанбул