НОВИНИ

Нападнатото в автобус момче: Извиках за помощ, никой не ми обърна внимание

14-годишно момче беше унизено в автобус 404 в столичния квартал "Редута". Нападателите са свалили дрехите на момчето пред погледа на пътниците. Никой от присъстващите, в това число и шофьорът, не се е намесил по време на грозната сцена.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:07, 22.02.2020
Чете се за: 01:30 мин.
У нас

Неприятният инцидент се е разиграл около 19:00 часа снощи в автобус 404, който в този момент е бил полупразен. Според очевидци в задната му част е имало боричкане. Пътниците обаче първоначално не обръщали внимание, докато едно от момчетата не започнало да вика. То носило суитшърт с логото на ЦСКА.

Републикански шампион по джудо и по самбо, неколкократен вицерепубликански по джудо. Възпитан и дисциплиниран осмокласник. Обича спорта. Това го води от провинцията в София. Снощи на път към пансиона, в който живее, е нападнат от няколко младежи. Те се качват на спирка Подуяне.

Бях с тениска на ЦСКА и те ми казаха "Махай си дрехите!", аз казах, че няма да си ги махна и единият ме удари и ми каза: "Махай ги веднага или ще те пребием!". Аз извиках за помощ, обаче никой не ми обърна внимание.
Аз си ги свалих и по възможно най-бързия начин, по който можах, блъснах ги и отидох при шофьора.
Очевидец: Тогава ние започнахме да го питаме какво става и той - обраха ме, обраха ме.
Автобусът спря, със затворени врати те започнаха с раменете си да блъскат вратите, задните врати, ние всички мислехме, че ще ги счупят, но не ги счупиха, а успяха в един момент с ръце да ги отворят, хващайки и дърпайки гумените лайсни, след което автобусът си продължи, момчето стои голо.
Шофьорът изкоментира високо, караше си автобуса - автобусът се движи - еми, това е България!

Случката продължава около минута, а според директора на Столичния автотранспорт шофьорът на автобуса е разбрал какво се е случило, чак когато нападателите са слезли. Във фейсбук профила си столичният кмет Йорданка Фандъкова написа, че е изискала веднага да започне вътрешна проверка за поведението на шофьора на автобуса.

Слав Монов, изпълнителен директор на Столичен автотранспорт: Шофьорът не е имал никакво време за реакция. Пак казвам, цялата случка е била около минута, първото нещо е било отварянето на вратата и слизането на въпросните лица на платното, след което е уведомил по съответния ред нашия диспечерски пункт.

След инцидента осмокласникът се чувства унизен и изплашен, разказва треньорът Ганчо Дойков.

Ганчо Дойков, старши треньор на Джудо и Самбо - ЦСКА: Няма нужда Левски-ЦСКА да е извън терена, извън тепиха, както сме ние тук и татамито. А да си е на терена, на тепиха, на тататамито, на боксовия ринг, на спортните арени, а не извън тях по автобуси, спирки.

След снощната грозна сцена в автобус 404, учениците вече ще се движат на групи, когато се прибират от тренировки, а за да не се набиват на очи емблемите на отбора, върху екипите ще обличат други дрехи, обясни треньорът.

Инцидентът е станал в един от новите автобуси, в Столичната община, които са оборудвани с камери. Записите от тях са иззети и са прегледани от полицията. Ще бъдат взети писмени обяснения от шофьор на автобуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Умишлено е поредното замърсяване на реките Юговска и Чепеларска
Умишлено е поредното замърсяване на реките Юговска и Чепеларска
Бум на регистрираните случаи на коронавирус в Италия
Бум на регистрираните случаи на коронавирус в Италия