В заведението "4you" в Слънчев бряг беше проведна частична възстановка на стрелбата от 8 юни срещу Димитър Желязков –Очите, при която беше убит гардът му Сашо Японеца.

Слънчев Бряг, Несебър

В заведението "4you" в курортния град "Слънчев бряг" беше проведена частична възстановка на стрелбата от 8 юни срещу Димитър Желязков – Очите, при която беше убит гардът му Александър Алексиев - Сашо Японеца. По време на възстановката присъстваха двама от адвокатите на Очите.

В нея бяха възпроизведени единствено действията на групата на Божидар Кузманов - Кравата, която във вечерта на сблъсъка е била в ресторанта. Очакваше се за възстановката да бъдат привлечени и вече обвиняемите Тодор Славов, Георги Иванчев и Радослав Димитров, които са в ареста. Последните двама са стреляли по Очите, а според обвинението Тодор Славов е убил гарда Сашо Японеца.

© Благой Цицелков

Полицията и прокуратурата, са извършени над 84 разпита, 15 огледа, 10 обиска и 7 изземвания - след свадата от началото на юни. До сега Димитър Желязков премина през поредица от операции в Бургас, лекарите извадиха пет куршума от тялото му. Днес стана ясно, че Митьо Очите е преместен от бургаската болница, в София заради тежък урологичен проблем. Това е станало по искане на неговите близки. По информация на "По света и у нас" - след като от ВМА, "Пирогов" и "Токуда", отказали да приемат Очите, той бил приет в Онкологиячната болница на София.