НОВИНИ

Направиха първа копка на нов участък от АМ "Хемус"

Първа копка на новия етап от строителството на магистрала "Хемус". Участъкът ще свърже Боаза и пътя Русе-Велико Търново. Премиерът Бойко Борисов провери и напредъка по изграждането на 10-километровата отсечка от Ябланица до Боаза.Вижте и още в прякото включване на Николай Минков.

Николай Минков
от Николай Минков
12:05, 23.04.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Премиерът остана доволен от инспектираната отсечка между Ябланица и Боаза. Според него строителството в този участък е готово на 78%. До 15 май ще бъде положено циментовото покритие, а след 15 май ще започне полагането на три слоя асфалт. Амбицията е през септември този участък от "Хемус" да бъде пуснат предсрочно.

Бойко Борисов, министър-председател: До края на 2022 г. мисля, че ще подминем Плевен. Убеден съм, че за 2 години ще се справят и от Белокопитово-Търговище, през това време правим инженерните проекти, за да вържем Търговище до там, където след Плевен ще излезем. Финансовият министър е обезпечил плащанията. Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус" БВП на страната ще се вдигне поне 10-20%. Това мога да се обзаложа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът прие представители на протестиращите медицински работници
Президентът прие представители на протестиращите медицински работници
Почина дългогодишният режисьор в БНТ Лиляна Малинова
Почина дългогодишният режисьор в БНТ Лиляна Малинова