НОВИНИ

Започва строежът на следващата отсечка от АМ "Струма"

Днес беше направена първа копка на АМ „Струма", в отсечката от Благоевград до село Крупник. Новото трасе ще бъде с дължина над 12 километра, а изграждането ще струва 140 милиона лева. Строителството трябва да приключи до август 2019 година. Министрите Николай Нанков и Ивайло Московски заявиха, че изграждането на магистралата е приоритет с национално и европейско значение.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:10, 31.08.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В отсечката от Благоевград до Крупник ще бъдат изградени два пътни възела и 20 големи съоръжения. Ще бъдат направени и интелигентни транспортни системи - за засичане и управление на трафика и видео наблюдение. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков заяви, че утре ще бъде обявена обществена поръчка за изграждането на тунел „Железница", а на 11 септември предстоят обществени обсъждания за строителството на магистралата през Кресненско дефиле.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Целим две основни неща. На първо място сигурност и безопасност на преминаване, при всички съображения с екологичен характер и на второ място, от гледна точка на сигурност и безопасност и икономическа и финансова логика ще сравним вариантите. Ще дадем реалните цифри пред обществеността.

Трябва да се търси баланс между икономическия, екологичния и социалния ефект при изграждането на отсечката в дефилето.

Ивайло Московски, министър на транспорта: Ако обществото не си даде сметка в тези обсъждания, че човешкият живот във всеки един случай е по-важен от живота, на което и да е защитено растение или животни, тогава ще отидат на хаос всички усилия, които сме полагали до момента.

Регионалния министър каза още, че, ако трафикът в дефилето се раздели на две, ще се направи разширяване на сега съществуващият път Е - 79 и изправяне на завоите.

Вариантът, който ще е водещ, е качване на трасето от Кулата в посока София, източно от дефилето. Нанков изрази надежда, че през май 2019 година ще има вече издадено строително разрешение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Порожанов: Няма риск за населението заради фипронила
Порожанов: Няма риск за населението заради фипронила
Лондон отказва да плати исканите от Брюксел 100 милиарда евро за развода
Лондон отказва да плати исканите от Брюксел 100 милиарда евро за развода