Починал английски фен в София, сбиване между българи и британци в столични заведения и напрежение по улиците на града преди футболната среща между България и Англия.

Засилени са мерките за сигурност заради струпването на 4000 британски фенове в столицата. Най-силно е полицейското присъствие в центъра на града и около Националния стадион. Около 15 000 зрители се очакват на стадиона за двубоя, от които около 3 400 билета са осигурени за гостуващата агитка.

Полицаите следят обществения ред от момента, в който английските фенове са на наша територия, и въпреки това сблъсъци имаше и те са няколко. Още вчера на бул. "Витоша" английски фен сигнализира, че е бил ударен с тежък предмет в областта на главата, посочил е и извършител, а извършителят е задържан и тепърва ще се изяснява какво ще се случи с него. Освен това напрежението стигна и до английските журналисти. Един от тях публикува в "Туитър", че техен съгражданин, английски фен, е бил нападнат от българи и е със счупена ръка. Този случай също е във вниманието на СДВР, но иначе може би най-тежкият случай е на английския фен, който почина.

Неадекватен и агресивен. Така служителите на МВР заварили един от английските фенове в спешния кабинет в Пирогов.

Комисар Радослав Стойнев, началник отдел "Охранителна полиция", СДВР: Започнал е да застрашава с действията си живота и здравето на мед. екип. Изискано е съдействие от санитари, съответно охраната на болничното заведение. Лицето е било задържано, с цел прекратяване на действията му.

По пътя към участъка обаче младежът починал. Предполагаемата причина е свръхдоза, но това тепърва ще се изяснява. За да предотврати още сблъсъци между българи и англичани, полицията обикаля града от снощи. Въпреки това в един от баровете вече е имало сблъсък. Според жандармерията - огромен, според - английските фенове "сблъсък" е силно казано.

На самия стадион също са предвидени извънредни мерки. Заради обидите, които някои български фенове си позволиха срещу играчите в мача България - Косово, УЕФА нареди 5000 места от стадиона да бъдат затворени.

А тази вечер в мача сред публиката ще има тайни агенти, които ще следят дали и този път ще има някакви обиди.

Засилени мерки за сигурност заради футболния мач България - Англия

Засилени мерки за сигурност заради футболния мач България - Англия

Напрежение преди футболния мач между България и Англия. Полицията предприема усилени мерки заради присъствието в София на 4000 британски фенове. Среща...

СДВР с подробности за мерките за сигурност заради мача България - Англия

СДВР с подробности за мерките за сигурност заради мача България - Англия

"Ангажиран е целият наличен ресурс на СДВР със съдействието на колегите от дирекция "Жандармерия", имаме и специализирани полицейски сили от РДВР - Пл...