НОВИНИ

Напрежение при пристигането на "Нощните вълци" в Бургас

Напрежение, сбиване и арести при посрещането в Бургас на руските мотористи „Нощни вълци", наричани "рокерите на Путин". Утре се очаква обиколката на рокерите да продължи към София. От външното ни министерство съобщиха, че мотористите нямат български визи, а са влезли в страната ни със шенгенски.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:27, 30.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:50 мин.
По света
напрежение пристигането нощните вълци бургас

Мощни мотори и кожени дрехи. На пръв поглед изглеждат като всички рокери, но с малко разлика - вместо да показват пренебрежение към властта, "Нощните вълци" са близки до руския президент. С тениски с лика на Владимир Путин бяха облечени някои от тях и при пристигането си в Бургас тази сутрин. Посрещането на българска земя пък беше на двата полюса - едни ги очакваха с нетърпение, а други с възмущение и протест.

Стигна се до напрежение, след което 15 души се озоваха в полицията. На четирима бяха повдигнати обвинения за дребно хулиганство. Съдът обаче прецени, че проявата е по-тежка. Върна е делото на прокуратурата и четиримата задържани останаха в ареста за 24 часа.

Андрей Бабровски, съорганизатор на мотошествието "Славянски свят": "Не знам дали са участвали руснаци, украинци или българи, но знам, че е имало инцидент, който ние не сме видели. Тъжни сме, че това се случва! Хората използват такъв позитивен повод да се видят, да могат да премахнат бариерите по между си".

Това е и една от причините "Нощните вълци" да яхнат моторите и да се отправят на поход към "Славянския свят". Последната им спирка ще бъде Словакия, а на всяко посетено място рокерите засаждат липа - дървото, смятано за славянски символ. Мотористите вече са навъртели 6 хил. километра и освен през Бургас, днес преминаха и през Шипка, където се поклониха в храм-паметника с костите на загиналите руски войни. Утре по обяд "Нощните вълци" трябва да пристигнат в София. А как ще ги посрещнат в българската столица, предстои да видим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атентатът на летище Ататюрк - свидетелски разказ на Огнян Къчев
Атентатът на летище "Ататюрк" - свидетелски разказ на Огнян Къчев
Архитекти искат вето върху поправките в Закона за културното наследство
Архитекти искат вето върху поправките в Закона за културното наследство