Напрежение сред Патриотите след евроизборите. Волен Сидеров атакува партньорите си от ВМРО. Има ли опасност от разпад на "малката коалиция" - вижте повече подробности от прякото включване на Надежда Василева.

10 дни след евровота лидерът на "Атака" Волен Сидеров заговори за сделка и измама в резултатите на ВМРО. Той поиска още ревизия на министерството на отбраната.

Сидеров заяви, че не е ясно докога малката коалиция може да продължи да съществува в този вид. Той изрази съмнения за купуването на гласове, които от ВМРО отхвърлиха.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отказа коментар по темата.

Волен Сидеров, ПГ на ОП: Покупката на самолети, подкрепена и движена от г-н Каракачанов, ще струва на българския данъкоплатец 3 млрд лв, срещу което партията на г-н Каракачанов да бъде възприета като единствената в това пространство.
Юлиян Ангелов, ПГ на ОП: Всеки може да си направи справка по всички секции и да види резултатите на ВМРО. И тези, които твърдят, че има някакви други прийоми, освен предизборната кампания, могат да си проверят техните резултати в секции на различни места, където особено живеят цигани...
Валери Симеонов, ПГ на ОП: Питайте Волен Сидеров, аз отговарям за собствените си думи и мога да се аргументирам. За чужди думи да отговарям не е редно.
Решават бъдещето на "Обединени патриоти" на коалиционен съвет

Решават бъдещето на "Обединени патриоти" на коалиционен съвет

Бъдещето на коалицията "Обединени патриоти" ще бъде решено на коалиционен съвет, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Не се знае обаче кога ще бъде...

В парламента стана ясно още, че от БСП внасят законодателни промени за намаляване на бедността и неравенството. Според ГЕРБ става дума за стари предложения от страна на левицата.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България": Внасяме предложение за намаляване на ДДС на мляко, месо, брашно на 5%. Предложение за данъчни облекчения за деца, които са работили през последните години, внасяли са си осигуровките. Отново внасяме преизчисляване на всички пенсии заради поскъпването от 1 юли на ток, парно и вода.
Тома Биков - ПГ ГЕРБ: Ние веднъж отхвърлихме тяхно предложение за ДДС на хляба с аргумента, че така няма да спадне цената на хляба. За преизчисляване на пенсиите - това също е въпрос, който те го поставят за пореден път. Да видим дали е същото. Да се предлага едно и също нещо през 4 месеца не е сериозна политика.

От ГЕРБ отговориха и на коментарите за купуване на гласове. Според тях, ако има такива твърдения, трябва да се предоставят доказателства за това.

Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите

Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви пред журналисти в парламента, че движението подготвя нови законодателни промени за намаляване на ДДС на някои сто...