НОВИНИ

Йорданка Фандъкова се дистанцира от скандала с кмета на район "Младост"

Напрежение в столичния квартал "Младост" след новината от вчера, че районната кметица Десислава Иванчева остана без подкрепа. Преди два дни оставка подаде и нейният заместник - Никола Вапцаров. Днес се оказа, че не всички от Инициативния комитет оттеглят подкрепата си, а самата Иванчева продължава да твърди, че прави всичко възможно да защити жителите на квартала и да спре презастрояването.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска Владимир Христовски
19:39, 14.06.2017 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева заяви, че само двама души от Инициативния комитет, който я издигна през миналата есен, са оттеглили подкрепата си.

Десислава Иванчева, кмет на Район "Младост": Това е политическа игра, трябва да е ясно на гражданите, че на нас не ни е лесно, тъй като се опитват от всякакви страни да ни саботират и да покажат, че ние гражданите не можем да се справим. Ние ще се противопоставяме, за да докажем, че си оставаме гражданско общество и че не можем да бъдем контролирани.

Пред общината тази сутрин бяха дошли защитници на кмета.

Аделина Георгиева: Аз съм от гражданите, които започнаха протестите още лятото миналата година и искам да заявя, че хората, които протестираме не само не сме си оттеглили подкрепата от Десислава Иванчева, а продължаваме да я подкрепяме и ще правим това докрая.

Според подалия оставка зам.-кмет Никола Вапцаров обаче общината в момента не работи законно, защото кметът управлява авторитарно и не се съобразява с нормативните правила.

Никола Вапцаров, зам.-кмет на район Младост в оставка: Аз мога само да ѝ дам този съвет да внимава как спазва законите, защото законите определено не са спазени, процедурите не се спазват, има груби нарушения и в ЗОП и изобщо във всички видове конкурси.

Критиката му беше подкрепена и от общинския съветник Войслав Тодоров.

Войслав Тодоров, общински съветник: Когато влезе в общината един човек без административен опит, ще му трябва време, за да се научи. Това нещо продължава първо твърде дълго и второ започва забавянето на все повече и повече проекти в общината.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се дистанцира от скандала.

Йорданка Фандъкова: Госпожа Иванчева е мажоритарно избран кмет от гражданите на Младост и тя има отговорност пред тях, така че аз работя с всички кметове еднакво, не ги деля, защото всички те са представители на гражданите на София.

Иванчева засега не планира да подаде оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През целия ден имаше опашки от камиони на пункта „Кулата-Промахон“
През целия ден имаше опашки от камиони на пункта „Кулата-Промахон“
Водата в Главиница и силистренските села Българка и Срацимир е негодна за пиене
Водата в Главиница и силистренските села Българка и Срацимир е негодна за пиене